Czech English German Russian

Recepty na smetanové řezy, borůvkový koláč a řezy Míša z narozenin v Domě ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově

Řezy s kysanou smetanouŘezy s kysanou smetanou

Těsto : 4 vejce, 20 dkg cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 1 prášek do pečiva

Smícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v troubě.

Krém: Z půl litru mléka uvaříme 1 vanilkový pudink, který jsme smíchali se 2 lžícemi cukru. Za tepla nalijeme na buchtu.

Třetí vrstva: Nahoru 3 kysané smetany oslazené dle chuti a moučkovým vanilkovým cukrem. Posypeme Grankem nebo skořicí.


Borůvkový koláčBorůvkový koláč

Suroviny: 2 vejce, 6 lžic cukru krystal, 8 lžic oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, šťáva z citronu

Postup: Smícháme, nalijeme na plech, nahoru dáme ovoce a posypeme drobenkou, dáme péct.


Řezy MíšaŘezy Míša

Těsto: 6 vajíček, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa Krém: 250 g másla, 500 g tvarohu, 150 g cukru, rum Poleva: 120 g čokolády na vaření, 100 g másla, 2 lžíce mléka

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený plát necháme vychladnout a potřeme jej krémem. Krém - tvaroh vyšleháme s máslem cukrem a rumem do hladké hmoty. Poleva - ve vodní lázni rozehřejeme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, než vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Polevou potřeme povrch těsta.

Recept na úžasné koláčky z Dámského klubu

Úžasné koláčkyÚžasné koláčky

Těsto: 30 dkg hladké mouky, 25 dkg másla nebo Hery, 3 tavené sýry

Postup: Vypracovat hladké těsto, nechat v lednici cca. 2 hodiny odpočinout, poté z těsta vytvoříme kuličky, do kterých uděláme prstem důlek, který vyplníme zavařeninou, tvarohem, mákem (jak kdo má rád), pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Recepty na pudinkové řezy, koláčky z listového těsta a výborné buřtíky z Přátelského posezení knihovníků

Pudinkové řerzyHeleniny pudinkové řezy

Těsto: 4 vejce (z bílků ušleháme sníh), 1/2 sklenky oleje, 1 sklenka cukru krupice, 1 sklenka polohrubé mouky, 1/2 sklenky mléka, trošku vanilkové nebo rumové tresti, 1/2 prášku do pečiva. Ze surovin zpracujeme těsto a upečeme.

Krém: Po zchladnutí potřeme krémem ze 2 jahodových pudinků uvařených s 1/2 l mléka a 4 lžícemi cukru, do kterého po vychladnutí vešleháme 1 Heru a 1 kostku měkkého tvarohu. Nakonec ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou tabulkou čokolády na vaření.


KOláčky z listového těstaJarčiny koláčky z listového těsta

Suroviny: 1 listové těsto, jablka, skořice, vanilkový cukr

Postup: Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a dáme na rozválené těsto, posypeme skořicí s vanilkovým cukrem. Zabalíme pevnou roládu, kterou krájíme asi na 1 cm silné plátky a klademe na pečící papír. Rukou ještě dotvoříme úhledná kolečka. V mé troubě peču asi 15 - 20 minut na 190°. Po mírném vychladnutí ještě pocukrujeme.


BuřtyVýborné buřtíky (podle Jarky)

Poznámka: O těchto buřtech se na setkání jenom vyprávělo a tak k nim nemáme ilustrační foto.

Suroviny: buřty, hořčice, sýr Niva, cibule, kečup

Postup: Naříznuté buřty naplníme lžičkou hořčice, proužkem sýru Niva, měsíčkem cibule (vše tam hezky namáčkneme) a skládáme do pekáčku. Poté bohatě postříkáme kečupem a máme-li ještě sýr tak ho můžeme přidat k buřtíkům a přidávám i cibuli. Zakryjeme alobalem a pečeme na 180° asi 40 minut, poté alobal sundáme, přidáme teplotu a necháme buřtíky hezky zrůžovět. Chlebíček jako příloha a určitě bohatě zapijeme pivem.

   
Copyright © 2017 Knihovna Sokolov. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.