Czech English German Russian

Recept na buchtu Himaláje z Dámského klubu - páté setkání

Buchta HimalájeBuchta Himaláje od Květy

Tmavé těsto: 2 vrchovaté hrnky hladké mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 kypřící prášek, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 2 lžíce kakaa

Náplń: 2 tvarohy, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 1 hrnek mléka

Postup : Těsto - vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme všechny suroviny. Náplň - cukr ušleháme s vejci, přidáme tvaroh, mléko a vanilkový pudinkový prášek. Na plech dáme půlku tmavého těsta, tvaroh dáváme lžící a navrch opět tmavé těsto. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. Krájíme až úplně studené.

Recepty na makovou buchtu a makovec z Dámského klubu - čtvrté setkání

Maková buchtaMaková buchta od Jany

Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek nemletého máku, 1 hrnek oleje, 2 hrnky mléka, 2 vejce (bílky na sníh), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva

Postup: Do mléka namočit mák na cca 2 hodiny, přidáme vše ostatní, smícháme, nakonec zamíchánme sníh z bílků. Upečeme a můžeme polít čokoládovou polevou.


MakovecMakovec od Lidky

Suroviny: 3 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku cukru, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 2 prášky do pečiva, 1 hrnek máku - umlít, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka.

Postup: Smíchat, nalít na vymaštěný plech a péci.

Recepty na pařížské kostky a kokosové řezy z Přátelského posezení knihovníků

Pařížské kostkyPařížské kostky

Těsto: 440 ml polohrubé mouky, 220 ml cukru, 110 ml oleje, 220 ml vlažného mléka, 2-3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 celá vejce

Krém: 2 šlehačky na šlehání - min. 33%, 2 čokolády ledových kaštanů

Na posypání: 1 čokoláda Margot

Postup: Krém si udělejte den předem! Na plotně svaříme šlehačku (musí vařit!) s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne! Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu (36x26). Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha a posypeme hustě nastrouhanou margotkou.

Poznámka: Nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhnete krásného, hustého krému! Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.


Kokosové řezyx bílkovéKokosové řezy bílkové

Těsto: 7-8 bílků, 300g mouč. cukru, 250g strouhaného kokosu, 3 lžíce polohr. mouky

Postup: Bílky ušleháme do sněhu, postupně přisypeme cukr, kokos a nakonec mouku, nalijeme do vym. a vysyp. plechu a upečeme dorůžova

Krém: 7-8 žloutků, 6 lžic mouč. cukru, 3 lžíce hl. mouky, 3 lžíce mléka, 250g másla(1/2 může být Hera)

Postup: Všechny suroviny smícháme a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí a po vychladnutí všleháme do změklého másla , krémem potřeme těsto. Nakonec přelijeme čokoládovou polevou

   
Copyright © 2017 Knihovna Sokolov. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.