Recepty na pudinkové řezy, koláčky z listového těsta a výborné buřtíky z Přátelského posezení knihovníků

Pudinkové řerzyHeleniny pudinkové řezy

Těsto: 4 vejce (z bílků ušleháme sníh), 1/2 sklenky oleje, 1 sklenka cukru krupice, 1 sklenka polohrubé mouky, 1/2 sklenky mléka, trošku vanilkové nebo rumové tresti, 1/2 prášku do pečiva. Ze surovin zpracujeme těsto a upečeme.

Krém: Po zchladnutí potřeme krémem ze 2 jahodových pudinků uvařených s 1/2 l mléka a 4 lžícemi cukru, do kterého po vychladnutí vešleháme 1 Heru a 1 kostku měkkého tvarohu. Nakonec ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou tabulkou čokolády na vaření.


KOláčky z listového těstaJarčiny koláčky z listového těsta

Suroviny: 1 listové těsto, jablka, skořice, vanilkový cukr

Postup: Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a dáme na rozválené těsto, posypeme skořicí s vanilkovým cukrem. Zabalíme pevnou roládu, kterou krájíme asi na 1 cm silné plátky a klademe na pečící papír. Rukou ještě dotvoříme úhledná kolečka. V mé troubě peču asi 15 - 20 minut na 190°. Po mírném vychladnutí ještě pocukrujeme.


BuřtyVýborné buřtíky (podle Jarky)

Poznámka: O těchto buřtech se na setkání jenom vyprávělo a tak k nim nemáme ilustrační foto.

Suroviny: buřty, hořčice, sýr Niva, cibule, kečup

Postup: Naříznuté buřty naplníme lžičkou hořčice, proužkem sýru Niva, měsíčkem cibule (vše tam hezky namáčkneme) a skládáme do pekáčku. Poté bohatě postříkáme kečupem a máme-li ještě sýr tak ho můžeme přidat k buřtíkům a přidávám i cibuli. Zakryjeme alobalem a pečeme na 180° asi 40 minut, poté alobal sundáme, přidáme teplotu a necháme buřtíky hezky zrůžovět. Chlebíček jako příloha a určitě bohatě zapijeme pivem.